Verbouwing en aanbouw in Aalst -  Roggeman Wauters

Een geslaagde combinatie van oud en nieuw

Verbouwing en aanbouw in Aalst
Andy en Nathalie
Verbouwde woonkamers familie Roggeman en Wauters
Het huis van Nathalie’s grootvader in Hofstade zou het knusse stekje worden van Andy en Nathalie toen ze er in 2006 hun intrek namen. Er kwam een kleintje bij en een keuze drong zich steeds meer op: het huis van haar grootvader verbouwen of uitkijken naar een nieuwbouwwoning.
De band van weleer heeft het uiteindelijk gehaald. Andy en Nathalie besloten de woning aanzienlijk uit te breiden om zo meer ademruimte te creëren. Het resultaat is een luchtige woning met veel licht en ruimte waar de ondertussen twee kinderen zich mateloos kunnen uitleven.

Oud huis met verkeerde indeling

Het huis van Nathalie haar grootvader was er echt zo eentje uit de tijd van toen. “Als je binnenkwam, had je aan de ene kant ‘het salon’, dan de trap in het midden en aan de andere kant de eetplaats”, legt Nathalie uit. “Vervolgens was er een keuken, nog een bijkeuken en eigenlijk een heleboel bijgebouwtjes die wel hun functie hadden, maar voor ons niet echt praktisch om in te wonen.” Door al deze gesloten ruimten was het er ook vrij donker. Het koppel snakte naar meer ademruimte en licht, veel meer licht.

“Het was ofwel dit huis verbouwen ofwel uitkijken naar een nieuwbouw”, vertelt Nathalie. “Door de goede ligging van het huis en mijn emotionele band met de woning hebben we de knoop doorgehakt en gekozen voor de eerste optie”.

Praktisch en heel veel licht

Nathalie en Andy haalden er een architect bij en die kon meteen de wensen van het koppel omzetten in een fraai ontwerp. “We waren meteen overtuigd: een praktische indeling met grote ruimten en heel veel licht”. Het betekende ook dat er een deel van de bijgebouwtjes moest sneuvelen. Ook de achtergevel verdween helemaal om te kunnen aanbouwen. Om alles in goede banen te leiden, deed het koppel een beroep op bouwaanneming Van Houtven.

 
Moderne keuken van de familie Roggeman en Wauters
Vooraanzicht keuken

In zee met Van Houtven

“Via onze ouders zijn we bij Van Houtven terechtgekomen. We hebben hen gecontacteerd en ze gaven meteen een gevoel van vertrouwen. Ze toonden ons enkele voorbeelden van eerder gerealiseerde projecten waardoor we redelijk snel de knoop hebben doorgehakt om met hen in zee te gaan”. Voor Nathalie en Andy was het immers heel belangrijk dat alles geregeld werd en alle voorziene werken vlot elkaar opvolgden. “Tijdens de verbouwingen konden we niet in ons huis blijven wonen en met een kleintje is dat niet zo evident. Van Houtven heeft dat dan ook prima gedaan. We werden bijgestaan met advies en tips. De werken werden uitstekend opgevolgd zodat de gerenoveerde woning kon opgeleverd worden binnen de vastgestelde termijn”, zegt Nathalie.

Donker en onpraktisch versus open en licht

Andy en Nathalie zijn heel tevreden over het resultaat. De oude, onpraktische woning is een luchtig, ruim woonhuis geworden waar het aangenaam vertoeven is. De kamer waar vroeger de eetplaats was, fungeert nu als berging waar onder meer een condensatiekachel is ondergebracht. De hall is verruimd waardoor de trap nu ook beter tot zijn recht komt. Het ‘salon’ aan de linkerkant heeft zich ontpopt tot een prachtige open leefruimte met keuken. Een houten kachel in de zithoek is de blikvanger in dit gedeelte die bovendien voor een heel gezellige toets zorgt.

"We werden bijgestaan met advies en tips. "
 
De inkomhal van Roggeman en Wauters
"We waren meteen overtuigd: een praktische indeling met grote ruimten en heel veel licht"

Energiebesparende maatregelen

Bij de keuze van de materialen en de uitvoering hebben Nathalie en Andy ook stil gestaan bij energiebesparende maatregelen en duurzame materialen. “Zo hebben we onder andere geopteerd voor een condensatieketel, hebben we een recuperatie watertank geïnstalleerd en een houtkachel geplaatst”, somt Nathalie op.

Ideale gezinswoning

Het koppel is heel tevreden met het resultaat en uitermate blij dat ze ervoor gekozen hebben om het huis te verbouwen. “We hebben nu echt een grote woning met veel ruimte waar iedereen zijn ding kan doen. Het is niet alleen een praktische woning, maar bovenal een gezellige woning. Ideaal voor ons gezin!”, besluit Nathalie

De woonkamer van Roggeman en WautersHet terras van Roggeman en Wauters