Getuigenis Antroma

Eenvoud en functionaliteit met een vakantiegevoel

Appartement en duplex in Knokke – Residentie Anouk
Leo en Mieke
Keuken Mieke en Leo Vooraanzicht
Keuken Mieke en Leo zijaanzicht
Mieke en Leo leiden een eigen bedrijf in Antwerpen en hebben een druk leven. Om te onthaasten, trekken ze zich om de twee weken een weekendje terug in hun appartement in Knokke. Er wordt wat gewerkt en meestal staat er zelfs een zakenlunch met een klant op het programma, maar het tempo ligt een stuk lager. Bovenal is het genieten en komen ze volledig tot rust in hun fijn en praktisch ingedeeld appartement.

Residentie Anouk ligt centraal, maar toch in een rustige buurt. De belangrijkste winkelstraat bevindt zich net om de hoek en het is slechts tien minuten wandelen om de zilte zeelucht op te snuiven. Voor Mieke en Leo was dit een ‘perfect match’. “We waren al een tijdje aan het uitkijken om iets aan zee te kopen”, zegt Leo. “We hebben vroeger nog in Heist gewoond, maar zochten het nu iets dichter bij Knokke. Niet ver van de winkels en toch betaalbaar.”

Via Immoweb stuitten ze op dit appartement. “Enkel de ruwbouw was er al, maar we hadden toch meteen een klik. We contacteerden Van Houtven die het project begeleidde. We voelden dat dit een bouwbedrijf was met ervaring, bekwame mensen waarmee we konden praten. We hebben dan ook niet langer getalmd om het appartement op de derde verdieping te kopen”.

Een nieuwe kijk, nieuwe plannen

Toen het koppel voor het eerst de plannen van de indeling grondig kon bekijken, had Mieke duidelijk iets anders in gedachten. “We hebben de voorgestelde indeling helemaal omgegooid”, lacht Leo. Mieke maakte een eigen ontwerp en tekende alles opnieuw uit tot in de puntjes. “Ik wou een appartement creëren dat ons in eerste instantie een vakantiegevoel geeft, maar ook gemakkelijk te onderhouden is. Vorm geven aan een open ruimte met een moderne uitstraling”, legt Mieke uit.

Bijna als familie

Van Houtven stapte mee in het verhaal van Mieke en Leo. Dat vond het koppel dan ook zo leuk aan de samenwerking met Van Houtven. “We zaten op dezelfde golflengte. Ze volgden onze ideeën, maar vanuit hun ervaring gaven ze wel tips en advies. Ze stuurden bij waar nodig, dachten mee met ons, gingen mee materialen kiezen en volgden het verloop van de werken zorgvuldig op. Alle contacten verliepen ook steeds in een ongedwongen sfeer. We kunnen zelfs bijna van een familiale band spreken”.

 
"We zaten op dezelfde golflengte."

Een ‘personal touch’

De samenwerking met Van Houtven verliep zelfs zo vlot dat wanneer Mieke en Leo vernamen dat het duplexappartement van de residentie nog vrij was, ze hier ook meteen potentieel in zagen. Niet alleen ideaal voor de kinderen, maar ook vanuit zakelijk perspectief was het een aantrekkelijk idee. “Het gebeurt wel eens dat klanten een paar dagen aan de kust verblijven om een project op te volgen. Als we hen als accommodatie ons appartement kunnen aanbieden in plaats van een hotelkamer geeft dit niet alleen een ‘personal touch’ aan onze zakenrelatie, maar schept dit ook vertrouwen. We merken dat dit echt op prijs wordt gesteld”, meent Leo.

Overal zwart-wit

Voor de inrichting van hun appartement kozen Mieke en Leo voor een strakke stijl met zwart-wit accenten. Een houten vloer met naturel look zorgt er voor een warme sfeer. Ondanks het feit dat het appartement ‘maar’ een oppervlakte heeft van 91 m² oogt het heel open en ruim. Dat komt vooral door de praktische indeling waarbij alle nodige elementen aanwezig zijn. De leefruimte met een zithoek en een eetgedeelte kijkt uit op de half open keuken. Een grote wandkast siert de ene muur en vormt een subtiel contrast met een kleiner wit wandmeubel aan de overkant. Naast de zithoek bevindt zich de slaapkamer. Via de keuken komt men ten slotte in de badkamer met een inloopdouche en een grote wastafel. Links is er een toilet. In elke ruimte komen de zwart-wit tinten terug wat het geheel een sereen, maar toch aantrekkelijk karakter geeft. “Het is een interieur waar we blij van worden", vindt Mieke.

Slaapkamer Mieke en Leo
 
Woonkamer Mieke en Leo

Speels en levendig

Voor het duplex appartement opteerde het koppel voor een meer speelse en ongedwongener inrichting. Ze kozen er voor een moderne look met bruin en beige tinten, aangevuld met enkele opvallende paarse accenten. Links is er een knusse zithoek. Een stijlvolle eettafel met bijpassende stoelen vervolledigt de leefruimte. Een mooie en praktische open keuken sluit hier naadloos op aan.

Een nis aan de ingang verbergt een bureautafeltje. Boven bevinden zich twee comfortabele slaapkamers, een badkamer en een dressing. Ook hier had het koppel oog voor een fijne afwerking. Niet alleen de praktische indeling is hier getuige van, maar ook de leuke details zoals de vrolijke schilderijen die de verschillende ruimten opfleuren.